Fransa'daki protestoda çiftçilerin arasına daldı: 1 kadın öldü

Fransa'daki protestoda çiftçilerin arasına daldı: 1 kadın öldü

Fransa'nın güneyinde eylem yapan ve protesto için yolu kapatan çiftçilerin kurduğu barikata bir araç daldı. Olayda bir kadın hayatını kaybederken, iki kişi ise yaralandı.

Fransa'da eylem yapan çiftçilerin protestosunda üzücü bir olay yaşandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, bugün yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan polis, "Bir araba, çiftçilerin yol üzerinde kurduğu barikata daldı, üç kişiye çarptı. Bir kadın öldü, diğer ikisi ciddi bir biçimde yaralandı" ifadelerini kullandı.

Polis sözcüsü, Ariege bölgesinde yaşanan olayda, aracın eylemci çiftçilere nasıl çarptığıyla ilgili başka detay vermedi.

Almanya ve Polonya'ya benzer bir şekilde Fransa'da da çiftçiler bir süredir üretim maliyetlerinin artışı ve destek ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kar elde edemediklerini dile getirerek protestolar düzenliyor.

Son olarak bundan bir hafta önce Avignon'da benzer bir eylem düzenleyen 300'e yakın çiftçi, traktörleriyle bölge valiliğine doğru hareket etmiş, mahsullerini valilik binasının önüne dökmüştü. Fransız çiftçiler, tarım atıklarını da yakarak hükümetin sektöre ilişkin politikalarına tepki göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN