G7 ülkeleri Kremlin üzerindeki baskıyı artırıyor: Rus petrolüne 'fiyat sınırı' kıskacı

G7 ülkeleri Kremlin üzerindeki baskıyı artırıyor: Rus petrolüne 'fiyat sınırı' kıskacı

Ukrayna'ya savaşın seyrini değiştirecek çok sayıda taahhütte bulunan G7 Ülkeleri liderleri, Rusya'ya da altın başta olmak üzere yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklamıştı. Zirvenin Sonuç bildirgesinde ise, Rus petrolüne fiyat üst sınırı getirilmesi planı açıklandı. Buna göre, belli bir fiyatın üstünde satılan Rus petrolünün taşınması yasaklanacak.

G7 ülkeleri liderlerinin Almanya'da düzenlenen üç günlük zirve toplantısı sona erdi. Zirve sonunda yayımlanan sonuç bildirisinde, Rusya'nın 'savaştan kâr etmesini' engellemek için belli bir fiyatın üstünde satılan Rus petrolünün taşınmasının yasaklanması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

RUS PETROLÜNE 'AYAR'

Bildiride "Rusya'nın denizden çıkarılan ham petrol ve petrol ürünlerini dünyaya ulaştırmasını mümkün kılan tüm hizmetlere kapsamlı yasak getirilmesi olasılığı dahil bir dizi yaklaşım gözden geçirilecektir. Yediler Grubu liderleri, bize katılan Arjantin, Hindistan, Endonezya, Senegal, Güney Afrika ve Ukrayna liderleri ile birlikte, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yasa dışı ve gerekçesiz saldırı savaşını kınadığımızı yeniden vurguluyoruz" denildi.

G7'DEN ÇİN'E 'RUSYA'YA BASKI YAP' ÇAĞRISI

Rusya'nın Ukrayna'daki limanları abluka altında tutarak buğday ihracatını engellemesinin "jeostratejik amaçlı saldırı" olduğu ve buna son verilmesi gerektiği belirtilen bildiride, Çin'e de "Ukrayna işgalini sona erdirmesi için Rusya'ya baskı yapması" yönünde çağrıya yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN