Zelenskiy'den G7 liderlerine silah çağrısı

Zelenskiy'den G7 liderlerine silah çağrısı

Almanya’da düzenlenen G7 Zirvesi’ne videokonferans yoluyla katılan Ukrayna lideri Zelenskiy, liderlere çağrıda bulundu. Zelenskiy, “Ülkemizin, şehirlerini koruyabilecek modern ve etkili füze savunma sistemlerine ihtiyacı var” dedi.

Liderler Pazar günü Almanya'nın Bavyera eyaletinde üç günlük G7 zirvesinin ilk toplantısı için bir araya geldi. G7 Zirvesi’ne bugün videokonferans yoluyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, liderlerden daha fazla silah istedi.

'ASKERİ VE DİPLOMATİK DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Öte yandan G7 liderleri zirvenin ardından yayımlanan bildirgede Ukrayna'ya desteğin süreceğine dikkat çekti Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceğini vurgulayan liderler, "Ukrayna'ya gerektiği sürece finansal, insani, askeri ve diplomatik destek sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Ayrıca, bildirgede şimdiye kadar yapılan veya yapılacağı açıklanan yardım miktarının 29.5 milyar dolara ulaştığına yer verildi.

Ukrayna tahılının dünyaya erişmesi için çalışma sözü veren liderler, küresel gıda krizinin asıl sorumlusunun Rusya olduğuna dikkat çekti.

zz.jpg

'MODERN VE ETKİLİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİNE İHTİYACIMIZ VAR'

Zelenski, G7 liderlerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Rusya, Ukrayna'ya yönelik roket saldırılarını yoğunlaştırıyor, bu nedenle sivil halka temel güvenliği garanti etmek çok önemli. Ülkemizin, şehirlerini koruyabilecek modern ve etkili füze savunma sistemlerine ihtiyacı var. Rusya’ya yönelik yaptırımların şiddeti artırılmalı. Ukrayna tahıl ihracatının önündeki engeli kaldırmak ve dünyada gıda güvenliğini sağlamak için etkili mekanizmaları göz önünde bulundurmak önemlidir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN