Gazze açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor! Havadan atılan yardım malzemeleri denize düştü

Gazze açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor! Havadan atılan yardım malzemeleri denize düştü

7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'de binlerce insan açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. İsrail'in Refah Sınır Kapısından engellemelerine karşı insani yardım malzemesi yüklü 4 uçak Gazze'ye umut oldu. Uçaklardan paraşütle Gazze kıyısına bırakılan yardımlar denize düştü. Gazzelilerin insani yardıma ulaşmak için denize girdiği anlar yürek sızlattı.

Aylardır havadan ve karadan Filistin'de saldırılarını sürdüren İsrail en az 30 bin insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Hayatta kalanlar ise Gazze'nin tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardım tırlarının İsrail tarafından engellemesi nedeniyle açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. Tüm engellemelere rağmen Ürdün'ün havadan indirdiği 4 uçak Gazzelilere umut oldu.

8752694.jpg

Basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Ürdün'ün havadan 4 uçakla indirdiği yardımların denize düştüğü görüldü. Uçaklardan paraşütle indirilen yardımların denize düşmesi nedeniyle Gazze'nin güneyinde binlerce Filistinli sahillere akın etti. İsrail'in dayattığı açlık ve imkansızlıkların pençesindeki bazı Filistinliler ufak balıkçı tekneleriyle bazıları ise yüzerek yardımlara ulaşmaya çalıştı.

8752692.jpg

8752695.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN