Gazze Sağlık Bakanlığı: Şifa Hastanesinin pek çok binasını bombaladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Şifa Hastanesinin pek çok binasını bombaladı

İsrail ordusunun, 168 gündür düzenlediği saldırıların yanı sıra yardımların ulaşmasını engelleyemeye devam ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin, Şifa Hastanesi bünyesindeki pek çok binayı bombaladığı ve yaktığı, onlarca sağlık çalışanını da alıkoyduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, 18 Mart tarihinde Şifa Hastanesi'ne başlattığı kuşatma ve saldırılara devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hastanenin pek çok binasının bombaladığı, damar hastalıkları servisinin ise yakıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada İsrail ordusunun, yaklaşık 240 hasta ve onların refakatçileri ile 10 sağlık personelini hastane yerleşkesi içindeki El-Emir Nayif Merkezinde tuttuğu, onlarca sağlık personelini ise alıkoyduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, 18 Mart'ta Şifa Hastanesine baskın düzenlemiş ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.

Daha önce de birçok kez İsrail ordusunun baskınına uğrayan Şifa Hastanesi çevresinde İsrail ordusunun yoğun saldırıları 4 gündür devam ediyor.

Filistin basını, İsrail ordusunun, dün Şifa Hastanesi yerleşkesinde bir binayı patlayıcılarla havaya uçurduğunu duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN