Gazze'de 8 gündür kesik olan iletişim hizmetleri geri geldi

Gazze'de 8 gündür kesik olan iletişim hizmetleri geri geldi

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde 8 gündür kesik olan internet, sabit hat ve cep telefonu iletişimi aşamalı olarak gelmeye başladı. Öte yandan saldırılarda birkaç gün önce onarım yapan teknik ekipten 2 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawwal, Gazze Şeridi'ne aşamalı olarak tekrar gelen iletişim hizmeti hakkında bilgi verildi. Teknik ekiplerin İsrail saldırıları nedeniyle oluşan tahribatı onardığı kaydedilen açıklamada, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine internet ve iletişim hizmetinin aşamalı olarak verildiği aktarıldı.

Açıklamada, "şartların zorluğuna rağmen iletişim ve internet hizmetinin son kesintiden önceki haline geri döndüğü" ifade edildi.

İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılarda birkaç gün önce onarım yapan teknik ekipten 2 kişinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana şirket çalışanı 14 kişinin İsrail saldırılarında öldürüldüğü aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in 12 Ocak'ta düzenlediği saldırılarda ana dağıtım hatlarının zarar görmesi sonucu Gazze Şeridi'nin büyük bölümünde internet ve iletişim kesilmişti.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları nedeniyle 9 kez iletişim kesintisi yaşandı. Sabit hatlar, cep telefonu ve internet iletişiminin birkaç saat süreyle durduğu kesintilerin en uzunu 12 Ocak'ta başlayıp 8 gün sürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN