Gazze’de can kaybı 30 bine dayandı

Gazze’de can kaybı 30 bine dayandı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze'de öldürdüğü insan sayısı 29 bin 954’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 70 bin 325’e ulaştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde 145 gündür yerleşim bölgelerine, hastanelere, mülteci kamplarına ayrım gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda can kaybı artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte İsrail tarafından düzenlenen 8 saldırıda 76 kişi hayatını kaybetti, 110 kişi de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 29 BİN 954’E ULAŞTI

Açıklamada, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 954’e, yaralı sayısının ise 70 bin 325’e yükseldiği belirtildi.

1kapak-003.jpg

Çok sayıda kişinin enkaz altında olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin olay yerine ulaşmakta zorluk yaşadığı kaydedildi.

'GERÇEK BİR FELAKET'

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari ise düzenlediği günlük basın açıklamasında, “Filistin halkına kasıtlı olarak aç bırakılmak suretiyle yapılanlar tahammül edilemeyecek gerçek bir felakettir. Uluslararası toplum bu konuya açıkça karşı durmalıdır” dedi.

Devam eden arabuluculuk çabalarına da değinen Katarlı Sözcü, Katar’ın Ramazan ayından önce çatışmaların durmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ve anlaşmaya varılması için baskının devam ettiğini teyit etti. El-Ensari, Ramazan ayından önce bir anlaşmaya varılması noktasında umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN