Gazze'de kuvözdeki 2 bebek daha 'açlıktan' öldü

Gazze'de kuvözdeki 2 bebek daha 'açlıktan' öldü

Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara 5 aydan fazla süredir devam eden İsrail, yardım girişlerini engelleyerek "insani felakete" neden oluyor. Son olarak kuvözdeki 2 bebek daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken bölgede İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgede ciddi yakıt, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi yoğun bakım ünitesi çocuk doktoru Samir Lebid, Ramazan ayının ilk gününde 2 bebeğin hastanede yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gıda ve tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu bu ölümlerin yaşandığını belirten Lebid, yetersiz beslenmenin özellikle prematüre bebekler için temel gıda olan süt gibi besin kaynaklarının eksikliği sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

'DAHA FAZLA ÇOCUK ÖLEBİLİR'

Lebid, mevcut durumun devam etmesi halinde "yetersiz beslenme nedeniyle daha fazla çocuğun ölümüyle sonuçlanacak bir tıbbi felaketin yaşanacağı" uyarısında bulundu.

Filistinli doktor, tüm uluslararası kurumları ve Kızılhaç'ı "Gazze'nin kuzeyindeki halka gıda ve tıbbi malzeme ulaştırılması için acilen harekete geçmeye" çağırdı.

Ramazan ayının ilk gününde 2 bebeğin daha yaşamını yitirmesiyle Gazze Şeridi'nde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN