Guterres: Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması BMGK'nın otoritesini zayıflattı

Guterres: Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması BMGK'nın otoritesini zayıflattı

BM Genel Sekreteri Guterres Gazze'de süren savaşa dikkat çekti. Guterres, "Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması, BM Güvenlik Konseyi'nin otoritesini ve güvenirliğini zayıflattı" şeklinde konuştu.

Yunanistan dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için Güvenlik Konseyi’ni göreve çağıran BM Genel Sekreteri Guterres’in “Küresel sistemin alarm düğmesine bastığını” söylemişti.

Öte yandan Guterres, insani yardım sisteminin çökme riskinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Bunun sonuçları çok yıkıcı olur" uyarısında bulundu.

Bu durumun uluslararası barış ve güvenliğe yönelik riski de artırdığını ifade eden Guterres, hali hazırda etkilerinin işgal altındaki Batı Şeria, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen'de görüldüğüne dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri Guterres yaptığı son açıklamada, "Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması, BM Güvenlik Konseyi'nin otoritesini ve güvenirliğini zayıflattı" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN