İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: Ukrayna'ya saldırılar uzayabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: Ukrayna'ya saldırılar uzayabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının uzayabileceğini belirterek "Bu birkaç yıl olabilir. Rusya'nın güçleri olduğunu biliyoruz ama Ukraynalılar cesur ve ülkelerini korumaya kararlılar" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna güçlerinin direnmeye devam ettiklerini söyleyen Truss, "Savunma desteğimiz askeri alanda devam edecek" dedi.

Saldırıların uzun süreli olabileceğinin de altını çizen Truss, "Bu birkaç yıl olabilir. Rusya'nın güçleri olduğunu biliyoruz ama Ukraynalılar cesur ve ülkelerini korumaya kararlılar" diye konuştu.

'PUTIN İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLABİLİR'

Rusya'ya çatışmayı tırmandırmamaları konusunda uyarıda bulunduklarını aktaran Truss, bu durumun Putin için sonun başlangıcı olabileceğini de ifade etti.

Rusya'nın görüşmeler askeri birliklerini geri çekmesi gerektiğini söyleyen Truss, Ukrayna'dan gelen mülteciler için neler yapılabileceği konusunda çalıştıklarını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN