İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal planını açıkladı

İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal planını açıkladı

İngiltere Savunma Bakanlığı, devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili bir açıklama da bulundu. İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal planının detaylarını paylaştı.

Rusya'nın geçtiğimiz şubat ayında Ukrayna'ya açtığı savaş sıcaklığını koruyor. Savaşın gerginliği tüm Avrupa'yı sarmışken de İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Bakanlık aracılığı ile yapılan yazılı açıklamada Rus ordusunun, taktiksel bir şekilde ilerleme yapmak için Donetsk Oblast bölgesindeki Bakhmut’u çevreleme ihtimali olduğu ifade edildi.

Bu sebep ile de Rus ordusunun ilerleme sağlayacağı söylenirken günlük istihbarat bilgilendirmesinde de İngiliz yetkililer Rusya’nın bu noktayı ele geçirmesinin savaşının gidişatını da etkileyebileceğini bildirdi.

Açıklamada, “Bakhmut’un ele geçirilmesinin sembolik anlamının yanı sıra Rusya’nın siyasi hedefleriyle de örtüştüğünü düşünüyoruz. Buranın ele geçirilmesi Kramtorsk ve Sloviansk bölgelerini de tehdit etmelerini sağlayabilir” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN