Rusya-Ukrayna Savaşı'nda müzakere masası ne zaman kurulacak?

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda müzakere masası ne zaman kurulacak?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna müzakereleri için, "İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum. Pes etmeyeceğiz, çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MED Akdeniz Diyalog Forumu'na katılım sağladı. Çavuşoğlu, "Özel Diyalog" oturumunda gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'nın sınırının Türkiye'den başladığına dikkat çekti. Yunanistan ile olan gerginliğe değinen Çavuşoğlu, "Avrupa sınırı Yunanistan ile başlamıyor. Ermenistan, Azerbaycan ve Kazakistan'ın bir kısmı da Avrupa'da sayılıyor. Avrupa'nın sınırı Türkiye'den başlıyor.

Avrupa yalnız kriz zamanı değil, normal zamanda da Türkiye'nin önemini anlamalı. Türkiye, 9 binden fazla yabancı teröristi teslim etti. Terörle mücadelede diğer birçok ülkeden fazla iş yaptık. Ukrayna'da bile AB bize danışmadı. AB ne zaman bize ihtiyaç duysa ulaşıyor ama Türkiye'nin rolünü kabul etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"PES ETMEYECEĞİZ"

Bakan Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa da değindi. Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere görüşmelerine devam edileceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Ukrayna topraklarının yasa dışı ilhakını kabul etmedik, Boğazları Rus gemilerine kapattık. İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum. Pes etmeyeceğiz, çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN