Ukrayna büyükelçiliklerine üç tehdit zarfı daha

Ukrayna büyükelçiliklerine üç tehdit zarfı daha

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkenin yurt dışındaki diplomatik misyonlarının, içinde hayvan gözü bulunan üç tehdit zarfı daha aldığını belirterek, şimdiye kadar maruz kalınan tehdit olaylarının sayısının 21'e ulaştığını açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, ülkesinin büyükelçilik ve konsolosluklarına yönelik tehditlere ilişkin açıklama yaparak, şimdiye kadar ülkesinin 12 ülkedeki büyükelçilik ve konsolosluklarına yönelik 21 tehdit olayının kaydedildiğini aktardı.

Nikolenko, "İspanyol polisi, Madrid'deki Ukrayna Büyükelçiliği ile Barselona ve Malaga başkonsolosluklarına gönderilen, içinde hayvan gözü olduğu belirtilen üç zarf ele geçirdi. Soruşturma başlatıldı" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Nikolenko, geçen hafta, ülkesinin Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve İtalya'daki büyükelçilikleri, Napoli (İtalya) ve Krakov (Polonya) başkonsoloslukları ile Brno'daki (Çekya) konsolosluğa kanı andıran bir sıvı içinde bekletilmiş paketlerin gönderildiğini aktararak belirgin bir rengi ve kokusu olan paketlerde hayvan gözleri bulunduğunu belirtmiş, bununla nasıl bir mesaj verilmek istendiğine ilişkin inceleme yapıldığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN