İngiltere'den 'Husilere müdahalenin maliyeti' artıyor uyarısı: Ciddi sonuçlar doğurabilir

İngiltere'den 'Husilere müdahalenin maliyeti' artıyor uyarısı: Ciddi sonuçlar doğurabilir

İngiltere, ABD ve İngiltere savaş gemilerinin Kızıldeniz'deki gemilere ateşlenen 20 Husi roketi, insansız hava aracı ve seyir füzesinden oluşan saldırıyı püskürtmek zorunda kalmasının ardından ciddi sonuçlar olacağı konusunda uyardı.

İngiltere, Kızıldeniz'deki Husi saldırılarının püskürtülmesinin ciddi sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu. ABD ve Birleşik Krallık savaş gemileri, Yemenli Husi güçler tarafından gemilere yönelik roket, insansız hava aracı ve seyir füzelerini etkisiz hale getirdi.

Bu olay, İran destekli Husi grubu tarafından düzenlenen en uzun süreli ve karışık saldırı olarak kayıtlara geçti. Ekim ayından bu yana 20'den fazla saldırı düzenlenmesi, birçok büyük nakliye şirketini Kızıldeniz rotasını kullanmaktan caydırdı ve bu durum fiyatların yükselmesine sebep oldu.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Husi saldırılarının kabul edilemez olduğunu ve bunların ağır sonuçları olacağını belirtti. Husiler, bu saldırıların amacının İsrail'i Gazze'ye daha fazla insani yardım girmesine izin vermeye zorlamak olduğunu ifade ediyor.

ABD Merkez Komutanlığı (Centcom), Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin 18 insansız hava aracı ve üç füzeyi düşürdüğünü açıkladı. İnsansız hava araçları ve füzeler, USS Dwight D Eisenhower uçak gemisi ve diğer Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinden havalanan F/A-18 savaş uçakları tarafından düşürüldü. Olayda herhangi bir yaralanma ya da hasarın rapor edilmediği belirtildi.

ABD, Kızıldeniz'deki gemiciliği Husi saldırılarından korumak için çok uluslu bir deniz görev kuvveti kurdu. Shapps, HMS Diamond gemisinin Husilerin bugüne kadar Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği en büyük saldırıyı püskürttüğünü ve bu geminin çok sayıda saldırı dronunu imha ettiğini söyledi.

ABD, saldırılara İran gemilerinin karışmadığını belirtti. Geçtiğimiz hafta ABD liderliğindeki 12 ülke, Husilerin saldırılarını durdurmadığı takdirde bunun doğrudan sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu. Husiler, BM'ye gönderdikleri bir mektupla Batı'nın talebini resmi olarak reddetti ve bu durum, Husileri yabancı bir terör örgütü olarak tanımlama planlarının ortadan kalkmasına yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN