İngiltere'yi karıştıran rüşvet iddiası: Prens Andrew, eski vekil İlhan İşbilen'in eşinden para mı aldı?

İngiltere'yi karıştıran rüşvet iddiası: Prens Andrew, eski vekil İlhan İşbilen'in eşinden para mı aldı?

İngiltere'de son dönemde adı taciz skandallarıyla gündemden düşmeyen Kraliyet ailesi mensubu Prens Andrew'ün eski AK Partili vekil İlhan İşbilen'in eşinden rüşvet aldığı iddia edildi. İşbilen'in Prens Andrew'a "pasaport desteği" vermesi için 750 bin pound (yaklaşık 14 milyon TL) verdiği ortaya çıktı.

İngiltere'de ismi cinsel taciz skandallarıyla anılan, bu nedenle askeri unvanları ve kraliyet himaye görevleri elinden alınan İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in oğlu Prens Andrew hakkında şoke eden bir iddia ortaya atıldı. York Dükü Andrew'ün İngiliz pasaportu almak isteyen eski eski AK Parti Başkan Yardımcısı İlhan İşbilen'in eşi Nebahat İşbilen'den rüşvet aldığı öne sürüldü.

Euronews'in haberine göre; Prens Andrew'ün eski Goldman Sachs bankacısı Selman Türk'ten yaklaşık 1 milyon sterlin ödeme aldığı ve şimdi de kayıp para ile ilgili Yüksek Mahkeme'deki bir hukuk savaşına adının karıştığını ileri sürdü.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesinin manşete taşıdığı haberde, Prens Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson'ın Selman Türk'ten aldığı "şüpheli" ödemenin 40 milyon sterlinlik uluslararası yolsuzluğun bir parçası olduğu aktarıldı.

İddiaya göre York Dükü'ne yapılan ödemeler arasında 76 yaşındaki Türk milyoner Nebahat Evyap İşveren'in 750 bin sterlin (yaklaşık 14 buçuk milyon TL) tutarındaki "bağışı" da bulunuyor ve dükün bu ödemeyi alırken İşbilen'in Türkiye'de hakkında açılan hukuki soruşturmadan kaçabilmek için İngiliz pasaportu almasına yardımcı olma amacı taşıdığı bildiği aktarılıyor.

İŞBİLEN, SELMAN TÜRK'Ü MAHKEMEYE VERDİ

İşbilen yaklaşık 40 milyon sterlinlik ödemenin iadesi için Yüksek Mahkeme'de Selman Türk ve iş ortakları aleyhine dava açtı.

İşbilen'in avukatı Jonathan Tickner gazeteye yaptığı açıklamada müvekkilinin bir dizi dolandırıcılığın kurbanı olduğunu ve adı geçenler hakkında hukuki yollardan iddialarını sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.

Eski AK Parti Başkan Yardımcısı İlhan İşbilen'in eşi olan Nebahat Evyap İşbilen mahkemedeki ifadesinde Türkiye'de tutuklanacağından ve 90 milyon dolarlık servetine el konacağından korktuğu dönemde Selman Türk'ün Türkiye'den kaçmasına yardımcı olduğunu ve sonrasında hemen hemen bütün mali işlerinin yönetiminde Selman Türk'e tamamen güvendiğini belirtti. Nebahat Evyap İşbilen'in eşi İlhan İşbilen 2015 darbe girişimiyle ilgili "FETÖ soruşturması" kapsamında tutuklanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

İşbilen, uğradığı kayıp miktarını tam olarak bilemediğini ancak Türk'ün kendisini yaklaşık 39,7 milyon sterlin kayba uğrattığından endişe ettiğini açıkladı.

İLK TRANSFER HEYMAN AL İÇİN YAPILAN ETKİNLİKTE YAPILDI

Mahkemeye yansıyan ifadelere göe 750 bin sterlinlik ödemenin Selman Türk'ün Prens Andrew'ün Pitch@Palace adlı bir yatırım yarışmasını kazanmasına denk geldiği bildirildi. Bu transferin 15 Kasım 2019'da dijital bankacılık şirketi Heyman AI için düzenlenen Pitch@Palace etkinliğinde Prens Andrew'ün Selman Türk'e "Halkın Seçimi" ödülünü takdim ettiği gün yapıldığı ileri sürüldü.

Türk'le bağlantılı diğer ödemelerden 350 bin sterlinin üçüncü bir hesap tarafından Prens Andrew'e iletildiği, aynı hesabın prensin eski eşi Sarah Ferguson'a da 225 bin sterlin ödeme yaptığı aktarıldı.

İngiltere'de dijital bankacılık faaliyeti yürütmek üzere kurulan ancak bir buçuk yıl sonra batan Heyman AI Türk basınında "FETÖ'nün Londra'daki bankası" olarak adlandırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN