Meclis'ten kritik hamle: Prens Andrew unvanından mı oluyor?

Meclis'ten kritik hamle: Prens Andrew unvanından mı oluyor?

Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Andrew, hakkında çıkan cinsel istismar suçlamaları nedeniyle elindeki tüm unvanlarını kaybedebilir. York Dükü unvanını taşıyan prens için toplanan York meclis üyeleri, Kraliçe Elizabeth’e bu unvanın alınmasıyla ilgili adım atması için talepte bulundu.

'York Dükü' unvanına sahip olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew, hakkındaki cinsel istismar suçlamaları nedeniyle meclis gündemine taşındı. York şehrinin meclis üyelerinin bir araya gelerek düzenlendiği toplantıda, Prens Andrew’un Birleşik Krallık tarafından verilen tüm onur unvanlarından men edilmesi konuşuldu. Üyeler, Kraliçe'den oğlunun York şehriyle ilgili sahip olduğu tüm unvanları almasını talep etti.

NTV'de yer alan habere göre; anonim bir oylama sistemiyle verilen kararda, Prens Andrew’un Virginia Giuffre’nin açtığı cinsel saldırı davasının etkisi olduğu düşünülüyor.

'ŞEHİR İÇİN BİR LEKE'

1987 yılında ‘Freedom of City’ (Şehrin Özgürlüğü) unvanı verilen Prens’in son zamanlarda gündeme geldiği konuların ‘apaçık saygısızlık’ olduğu söylendi. York Dükü olarak görevine devam etmesi ise şehir için ‘bir leke’ olarak nitelendirildi. Meclis üyeleri Kraliçe’nin bir adım atıp ‘doğru şey şeyi’ yapmasını bekleniyor.

'TÜM İLİŞKİSİ KOPMALI'

York Şehir Meclisi üyesi Lib Dem Darryl Smalley “York’un onur üyesi olmak, bir şehir olarak birine verebileceğimiz en büyük unvan. Bu unvanı taşımak büyük onur ve sorumluluk ister. Kraliçe tarafından askeri unvanları ve kraliyet himayesi elinden alınan Prens Andrew’un şehrimizle ilgili tüm ilişkisinin de kopması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

ASKERİ UNVANLARI ELİNDEN ALINMIŞTI

62 yaşındaki kraliyet üyesinin geçtiğimiz şubat ayında tüm askeri görevleri elinden alındı ve kraliyet himayesinden çıkarıldı. Prens’in ‘Kraliyet Hazretleri’ olarak nitelendirilmesi de sona erdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN