İran Cumhurbaşkanı Reisi'den İsrail'e: Şam saldırısı cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den İsrail'e: Şam saldırısı cevapsız kalmayacak

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda 7’sinin İranlı ve 6’sının ise Suriyeli olduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti. İran Cumhurbaşkanı Reisi, "korkakça suç" olarak nitelediği saldırının cevapsız kalmayacağını açıkladı.

İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında 7’sinin İranlı ve 6’sının ise Suriyeli olduğu 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de yaşamını yitirdiği belirtildi. Saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırının cevapsız kalmayacağını söyledi.

"ABD, SORUMLULUK ALMALI VE HESAP VERMELİ"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise saldırıya ilişkin İsviçre’nin Tahran Büyükelçiliği maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını belirterek, "Siyonist İsrail rejiminin destekçisi olan ABD’ye bu konuda önemli bir mesaj gönderdik. ABD, sorumluluk almalı ve hesap vermeli" ifadelerini kullandı.

Tahran yönetimi, uluslararası hukuka göre İran'ın saldırıya yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu belirtiyor.

İsrail'in saldırısına dünyadan da tepkiler gecikmedi. Rusya, Çin ve Ortadoğu'dan bazı ülkelerden İsrail'e kınama açıklamaları geldi.

Tel Aviv yönetimi son dönemde Suriye'ye yönelik saldırılarını artırdı. Şam'daki İran konsolosluğunu harabeye çeviren saldırı, İsrail'in son bir hafta içinde Suriye'yi hedef alan 5. saldırısı oldu. İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden İranlı komutan Zahedi'nin, Kasım Süleymani'nin ölümünün ardından, öldürülen en üst düzey İran Devrim Muhafızları Komutanı olduğu belirtiliyor.

Saldırı sonrası İran'ın başkenti Tahran'da da protesto gösterisi düzenlendi. Filistin Meydanı'nda toplanan yüzlerce İranlı, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri bayraklarını yaktı.

Protestocular, İran yönetimine İsrail saldırısının intikamının alınması için de çağrı yaptı.

NE OLMUŞTU?

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğuna dün gerçekleştirdiği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ile Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi, Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN