İran: Son 4 ayda 800 bin Afgan göçmen geldi

İran: Son 4 ayda 800 bin Afgan göçmen geldi

İran Dışişleri Bakanlığı, son 4 ayda ülkeye 800 bin Afgan göçmenin geldiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Evlerinden olan bu insanlara Afganistan'ın içinde yardım ulaştırmak için çaba gösteriyoruz" ifadelerine yer verildi.

İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile son 4 ayda ülkeye 800 bin Afgan göçmen geldiği bilgisini paylaştı. Açıklamada, Abdullahiyan, Norveçli mevkidaşı Aniken Hoytfeld ile yaptığı telefon görüşmesinde Afganistan ve Yemen'deki insani kriz ile nükleer müzakereler konusunu görüştüğü ifade edildi.

Soğukların başlamasıyla İran'a gelen Afgan göçmen sayısının da arttığını kaydeden Abdullahiyan, "Günlük 5 bin Afgan İran sınırına geliyor. Son 4 ayda Afganistan'dan İran'a 800 bin göçmen geldi. Evlerinden olan bu insanlara Afganistan'ın içinde yardım ulaştırmak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, Norveç'in göndereceği insani yardımları kara ve hava yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer müzakerelere de değinen Abdullahiyan, genel gidişatın olumlu olduğunu belirterek, "Karşı taraf nükleer anlaşmadaki taahhütlerine tam olarak dönerse İran da dönecektir. Batılı ülkeler iyi niyetlerini sadece sözle değil amel ile de ortaya koymalıdır. Fiili adımlar yaptırımların kalkması ve nükleer anlaşmaya dönüştür." görüşlerini paylaştı.

Norveç Dışişleri Bakanı Hoytfeld de ocak ayında Oslo'da Afganistan ve Yemen'deki insani krizle ilgili toplantı düzenleyeceklerini ifade ederek, toplantıya Abdullahiyan'ı da davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN