İzmir'de 492 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de 492 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, yurda yasa dışı yollardan giriş yapıp Yunan adalarına kaçmaya çalışan 492 kaçak göçmen yakalandı. İnsan kaçakçılığını organize ettiği iddia edilen 6 kişi de gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çeşme ve Urla ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, alınan istihbarat üzerine, yurda yasa dışı yollardan girdiği belirlenen kaçak göçmenler için harekete geçti.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Urla’nın Zeytineli mahallesindeki Çakmak Koyu mevkiinde 115'i Afgan, 112'si Bangladeş, 45'i Somali, 21'i Suriye, 11'i Eritre, 5'i Pakistan, 2'si Yemen ve 1’er Filistin ile İran uyruklu olmak üzere toplam 313 kaçak göçmen yakalandı.

YUNAN ADALARINA KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI BELİRLENDİ

Operasyonu sürdüren ekipler, ardından Çeşme'de de 94'ü Afgan, 73'ü Suriye, 6'sı Pakistan, 5'i Filistin ve 1’i İran uyruklu olmak üzere toplam 179 kaçak göçmen tespit etti. Yunan adalarına kaçmaya çalıştığı belirlenen kaçaklar kısa sürede yakalandı.

Operasyonlarda, insan kaçakçılığını organize ettiği öne sürülen 6 kişi de gözaltına alındı. Yakalanan kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN