İran’da halk sandığa gitmedi: Tahran’da katılım yüzde 25

İran’da halk sandığa gitmedi: Tahran’da katılım yüzde 25

İran’da geçtiğimiz gün gerçekleştirilen parlamento ve Uzmanlar Meclisi seçimlerinin resmi olmayan verilerine göre, katılımın yüzde 41 olduğu belirtilirken, başkent Tahran’da ise bu oranın yüzde 25'te kaldığı kaydedildi.

İran resmi ajansı IRNA, kesin olmayan sonuçlara dayandırdığı haberinde, ülkede yapılan parlamento ile İran liderini seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi seçimlerinde 60 milyon seçmenin 25 milyonunun sandık başına gittiğini duyurdu.

Parlamentoda bulunan 290 sandalye ile Uzmanlar Meclisi’nde bulunan 88 üyelik için, ülke genelinde toplam 61 milyon 172 bin 298 seçmen oy verme hakkına sahipken kullanılan oyların toplam oya göre yaklaşık yüzde 41 oldu. Yine kesin olmayan sonuçlara göre başkent Tahran’da bulunan seçmenin yaklaşık yüzde 25’i sandık başına gitti.

yeni-proje-5-001.jpg

EN YÜKSEK KATILIM İLAM’DA

Ülke basınında yer alan haberlerde, resmi olmayan istatistiklere göre, Kum’da yüzde 49,7, Sistan- Beluçistan’da yüzde 43, Rezevi Horasan’da yüzde 40, İlam’da yüzde 55, Loristan’da yüzde 47 seçime katılım olduğu kaydedildi.

Uzmanlar Meclisi için Güney Horasan eyaletinden aday olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 80’ninden fazlasını aldığı da yer aldı. Bazı bölgelerde ise adayların gerekli oy oranına ulaşamadığı aktarılan haberlerde bu nedenle seçimlerin ikinci tura kaldığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN