İran'da siber saldırı: İsrailli grup üstlendi

İran'da siber saldırı: İsrailli grup üstlendi

İran'da akaryakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlendiği iddia edildi. Saldırı nedeniyle birçok akaryakıt istasyonunda faaliyet aksarken eylemi, İsrailli bilgisayar korsanlarının düzenlendiği duyuruldu.

İran'da sabah erken saatlerinden itibaren akaryakıt sistemleri yazılım hatası vermeye başladı. Sistem hatası bir siber saldırıdan kaynaklı olduğu öğrenilirken başknet Tahran'daki benzin istasyonlarının yüzde 70'inin kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

BAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMADA BULUNDU

İran devlet televizyonuna konuşan, İran Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari konuya ilişkin bilgi verdi.

Salari, "Benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 60'ında bir sorun yaşandı. Bu alanda kullanılan internet sistemini kapattık. Vatandaşlarımıza manuel olarak çevrim dışı akaryakıt hizmeti verilmektedir" dedi.

İranlı yetkili, aksaklığın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

SALDIRIYI İSRAİLLİ GRUP ÜSTLENDİ

İran Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada, halkın sorun giderilene kadar acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemeleri istendi.

İsrail ordu radyosu da İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini duyurdu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN