İran’dan ‘Rusya’ya füze tedariki’ iddialarına yalanlama

İran’dan ‘Rusya’ya füze tedariki’ iddialarına yalanlama

Son günlerde kamuoyunda dolaşan İran’ın Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya füze tedarik ettiği yönündeki iddiaları yanıtlayan İranlı yetkililer, balistik füze satışlarında bir kısıtlama olmamasına rağmen “ahlaki” olarak Rusya’ya füze satmadıklarını bildirdi.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansının "İran'ın Rusya'ya balistik füze tedarik ettiği" yönündeki iddiasına yönelik açıklama yayınlayan İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, "Balistik füze satışlarına ilişkin herhangi bir yasal kısıtlama olmamasına rağmen İran ahlaki olarak Rusya-Ukrayna çatışması sırasında savaşı körüklememek için silah ticaretinden kaçınmakla yükümlüdür” diye belirtti.

Açıklamanın devamında, bu durumun İran'ın uluslararası hukuka ve BM Antlaşmasına bağlılığından kaynaklandığı eklendi.

ABD’DEN SERT AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Reuters'ın isimleri açıklanmayan İranlı yetkililere dayandırdığı 21 Şubat'taki haberinde, İran'ın Rusya'ya yaklaşık 400 balistik füze tedarik ettiği öne sürülmüştü.

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu iddiayı teyit edemediklerini ancak İran'ın Rusya'ya olası balistik füze tedarikine "uluslararası toplumun tepkisinin hızlı ve sert olacağını" söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN