İslami Cihad'dan İsrail'e rehine çağrısı: İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız

İslami Cihad'dan İsrail'e rehine çağrısı: İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız

İsrail ile Hamas arasında Katar arabuluculuğunda sağlanan ve iki günlüğüne uzatılan geçici ateşkesin dolmasına bir gün kala, İslami Cihad ellerindeki asker rehineleri bırakma şartlarını yineledi. İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, 'herkese karşılık herkesin serbest bırakılması' denklemini kabul edeceklerini belirtip," İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız" dedi.

İslami Cihad Hareketi, İsrail'in cezaevlerinde tuttuğu tüm Filistinli esirleri bırakması halinde, kendilerinin de ellerindeki erkek rehineleri bırakabileceklerini duyurdu. İsrail ile Hamas arasında sağlanan ve iki günlüğüne uzatılan geçici ateşkesin dolmasına bir gün kala, İslami Cihad ellerindeki asker rehineleri bırakma şartlarını yineledi.

Al Jazeera televizyonuna konuşan İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, esirler konusunda iki taraftan da 'herkese karşılık herkesin serbest bırakılması' denklemini kabul edebileceklerini belirtti. İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin elindeki İsrailli kadın ve çocuklardan oluşan sivil esirleri teslim ettiğini hatırlatan Hindi "Esirler konusunda iki taraftan da herkese karşılık herkesin serbest bırakılması denklemini kabul edebiliriz. İsrail, tüm esirlerimizi serbest bırakmaya hazırsa biz de hazırız" diye konuştu.

'İSRAİL GAZZE ŞERİDİNE 35 BİN TON BOMBA ATTI'

İsrail'in esirleri askeri yöntemle kurtaramadığını ve dolayısıyla bu konudaki tercihinin zor olduğunu ifade eden Hindi, İsrail'in savaşa hazırlanma niyetinde olduğunu göstererek müzakerelerin gidişatını da etkilemeye çalıştığını söyledi. Hindi 'düşmana güven olmadığı için' kendilerinin de her türlü gerilime hazır olduklarının altını çizdi.

Hindi, İsrail'in artan kayıpların gölgesinde saldırılara son vermek zorunda kalabileceğini savunurken, direniş güçlerinin savaşçılarının çoğunun da siperlerde değil evlerindeyken düzenlenen saldırılarda öldüğünü söyledi. Hindi, Gazze Şeridi'nin ortalama 35 bin ton patlayıcı kullanıldığı 'çılgın bombardımana' tanık olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN