İspanya Parlamentosu'ndan tarihi karar: İsrail'e silah ambargosu onaylandı

İspanya Parlamentosu'ndan tarihi karar: İsrail'e silah ambargosu onaylandı

İspanya Parlamentosu, Gazze’ye yönelik saldırıları gerekçe göstererek, Başbakan Sanchez tarafından sunulan İsrail’e silah ambargosu yasa tasarısını 169’a karşı 178 oyla kabul etti.

İspanya, İsrail’e karşı uluslararası alanda uygulanan baskıyı artıran tarihi bir karara imza attı. İspanya Parlamentosu, Başbakan Pedro Sanchez’in geçtiğimiz ay duyurduğu, İsrail’e silah ambargosu uygulanmasını öngören yasa tasarısını kıl payı farkla onayladı. Oylamada, 169 ret oyuna karşılık 178 kabul oyu kullanıldı.

ASKERİ TEKNOLOJİ VE UÇAK YAKITI İHRACATI YASAKLANDI

Kabul edilen yasada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının birçok uzman tarafından soykırım olarak nitelendirildiği ve saldırıların ayrım gözetmediği vurgulandı. Yeni yasa ile getirilen yasaklar şunları kapsıyor:

  • Askeri Ekipman ve Teknoloji: İsrail’e yönelik tüm askeri ekipman ve teknolojilerin ihracatı ve ithalatı yasaklandı.

  • Uçak Yakıtı: İsrail’in savaş uçaklarında kullanabileceği uçak yakıtının ülkeden transit geçişi durduruldu.

  • Yerleşim Yeri Ürünleri: Gazze Şeridi ile Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinde üretilen ürünlerin İspanya’da reklamı yasaklandı.

İspanya hükümeti, 7 Ekim 2023’teki saldırıların başlamasından itibaren İsrail’den silah alımını ve bu ülkeye silah satışını zaten durdurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN