İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 3 polis memuru hayatını kaybetti. Filistin İçişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak, işgal güçlerinin polisleri hedef almaktan vazgeçmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
İsrail, ateşkesin sürdüğü bir dönemde Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenledi. Saldırının Refah kenti yakınlarına yapıldığı ve 3 polis memurunun hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin İçişleri Bakanlığı, polislerin Gazze Şeridi’ne yardımların girişini denetlemekle görevli olduklarını belirtti. Bakanlık, bu saldırıyı kınayarak uluslararası toplumu, işgal güçlerinin polisleri hedef almaktan vazgeçirmeye çağırdı.
Ayrıca, yetkililer, Gazze'deki hastaların tedavi için Mısır’a geçişinin İsrail tarafından engellendiğini ifade etti. İsrail ordusu, saldırıda silahlı birkaç kişinin hedef alındığını savunarak saldırıyı doğruladı. Hamas ise bu saldırıyı, 19 Ocak’tan bu yana devam eden ateşkesin ciddi bir ihlali olarak nitelendirerek, saldırıyı "haince" bir eylem olarak değerlendirdi.