İsrail Savaş Kabinesi'nde ziyaret krizi: Gantz onaysız ABD'ye gitti

İsrail Savaş Kabinesi'nde ziyaret krizi: Gantz onaysız ABD'ye gitti

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarına devam ediyor. Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi mensubu Benny Gantz'ın Netanyahu'nun 'onayı olmadan' ABD'ye gitmesi krize neden oldu.

İsrail'in Gazze saldırılarında öldürülen insan sayısı 30 bini aştı. Saldırılara karşı ateşkes çağrıları ve tepkiler sürüyor.

İsrail hükümetine yönelik uluslararası baskılar devam ederken Savaş Kabinesi'nde bir 'ziyaret krizi' yaşandı.

'ONAYI OLMADAN' GİTTİ

İsrail Savaş Kabinesi mensubu Benny Gantz'ın Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 'onayı olmadan' ABD'ye gittiği bildirildi. Bu ziyaret tepkilere neden olurken İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "ABD, Gantz vasıtasıyla İsrail hükümetini ve toplumunu bölmeye çalışıyor" suçlamasında bulundu.

1kapak.jpg
Benny Gantz

'GANTZ'IN ZAYIF HALKA'

Smotrich, Gantz'ın "zayıf halka" olduğunu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı evinde kabul ettiğini ve Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini pek çok kez dile getirdiğini ifade etti.

Reuters'ın aktardığına göre, Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı ve Bakan Gantz, Refah'taki durumu ve oradaki sivillere yönelik riskler göz önünde bulundurulduğunda Refah'a yönelik herhangi büyük bir askeri operasyonu düşünmeden önce inanılır ve uygulanabilir bir insani plana olan ihtiyacı ele aldı" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN