İsrail'den Şam'a hava saldırısı: Devrim muhafızları komutanı öldürüldü

İsrail'den Şam'a hava saldırısı: Devrim muhafızları komutanı öldürüldü

İran basını, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçisinin konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de yer aldığı belirtildi.

İran haber ajansı Tesnim, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda 8 kişinin hayatını kaybetti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Akbari'nin saldırıda yaralanmadığı ancak birden fazla diplomatın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Akbari, Tahran'ın saldırıya sert yanıt vereceğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, saldırının tüm uluslararası sözleşmelerin ihlali olduğunu söyledi.

Zahidi'nin bir dönem Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi. Yerel medya ise "İsrail, Şam'ın lüks mahallesini vurdu" başlığıyla saldırıyı duyurdu.

ENKAZ ALTINDAN KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yerel saatle 17.00’de İran’ın Şam’daki büyükelçilik binası İsrail tarafından hedef alındı. Bu saldırı, tüm binanın yıkılmasına ve içeride bulunan herkesin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmuştur. Şu anda ise enkaz altından ölü ve yaralıların çıkarılması için çalışmalar devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Suriye'deki haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Şam'ın Mezze Mahallesindeki bir binanın, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı iddia edildi.

Haberde, "Hava savunma sistemleri bazı düşman füzelerini havada karşıladı ve düşürdü." ifadesi kullanıldı. Saldırıda Şam'daki İran Konsolosluğu ve çevresindeki binaların da zarar gördüğü kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN