İtalyan bakan Tajani’den muhalefetin ‘İsrail’e silah göndermeyin’ çağrısına yanıt: 7 Ekim'den bu yana göndermedik

İtalyan bakan Tajani’den muhalefetin ‘İsrail’e silah göndermeyin’ çağrısına yanıt: 7 Ekim'den bu yana göndermedik

İsrail’in Filistin’e karşı şiddetli saldırıları sürerken, İtalyan bakan Antonio Tajani, silah satışının durdurulması çağrısı yapan muhalefete yanıt verdi. Tajani, 7 Ekim itibarıyla silah göndermeyi durdurma kararı aldıklarını ve herhangi türde bir silah göndermediklerini kaydetti.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 7 Ekim itibarıyla İsrail silah göndermeyi durdurma kararı aldıklarını ve herhangi türde bir silah göndermediklerini söyledi.

Tajani, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'e silah satışının durdurulması çağrısı yapan ana muhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Elly Schlein'a yanıt verdi.

‘GEREKSİZ ÇAĞRI’

Schlein'ın bu çağrısının gereksiz olduğunu, zaten bu kararın alınmış olduğunu, o tarihten bu yana hiçbir türde silah göndermediklerini ve parlamentoda bunu söylediklerini savunan Tajani, "7 Ekim'den itibaren İsrail'e daha fazla silah göndermemeye karar verdik, dolayısıyla bu konuyu tartışmaya gerek yok" dedi.

İtalyan bakan, Birleşmiş Milletler'den (BM) talep gelirse BM bünyesinde barış gücüne İtalya olarak asker gönderebileceklerini de kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN