İtalyan yetkililer duyurdu: UNRWA'ya mali destek yeniden başlıyor

İtalyan yetkililer duyurdu: UNRWA'ya mali destek yeniden başlıyor

İşgal altındaki Filistin’de yardım yapan UNRWA'ya yönelik İsrail’in karalama kampanyalarının yalanlanmasının ardından İtalya’nın kuruluşa yardımlarını tekrar başlatacağı kaydedildi.

İtalya'nın daha önce askıya aldığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) mali desteğini yeniden başlatacağı bildirildi.

Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa, resmi temaslar için geldiği başkent Roma'da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüşürken, sonrasında konuşan Tajani, ülkesinin Filistin için 35 milyon euroluk yardım paketi ayırdığını ve bunun 5 milyon euroluk kısmının UNRWA'ya gönderileceğini söyledi.

Daha önce Filistinliler için ayrılan 20 milyon euroluk kaynağın hükümet tarafından artırıldığını belirten Tajani, İtalya'nın Filistin yönetimine ve onun güçlendirilmesine tam destek sağlamaya devam edeceğini yineledi.

İtalya, İsrailli yetkililerin UNRWA personelinin "terör örgütleriyle bağlantıları olduğuna ve 7 Ekim 2023 saldırılarına karıştığına" ilişkin iddiaları üzerine ocak ayında ajansa mali yardımlarını askıya alan ülkeler arasında bulunuyordu.

‘KALICI BARIŞ İÇİN SİYASİ SÜREÇ ŞART’

Öte yandan, Meloni ile Mustafa'nın görüşmesine ilişkin Chigi Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Meloni, İtalya'nın sürdürülebilir ateşkes, Hamas'ın elindeki tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze halkına yönelik insani yardımın niteliğinin artmasına yönelik devam eden tüm çabalara verdiği desteği yineledi" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, İtalya'nın 11 Mart'ta Birleşmiş Milletlerin (BM) gıdayla ilgili kuruluşları Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile başlattığı "Gazze İçin Gıda" girişimine atıfta bulunularak, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda, 'Gazze İçin Gıda' girişimine daha fazla fon sağlanması da dahil olmak üzere İtalya'nın Gazze'deki sivil halka yönelik güçlü taahhüdünün altı çizildi. Görüşmede, Başbakan Meloni, iki devletli çözüme dayalı kalıcı barışa yol açacak siyasi sürecin yeniden başlatılması gereğini vurguladı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN