J.K. Rowling, kendisini savunan Putin'e tepki gösterdi: Bu senin işin değil

J.K. Rowling, kendisini savunan Putin'e tepki gösterdi: Bu senin işin değil

Harry Potter serisinin yazarı Rowling, Rusya lideri Putin'in, Batı’daki iptal kültürünü eleştirdiği konuşmasında kendisini örnek göstermesine "Kültürünü silmeye çalıştığı için Batı’yı eleştirmek, direndiği için suçlanan sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenlerin işi olmamalıdır" şeklinde cevap verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Batı’daki iptal kültürünü eleştirdiği açıklamalarında Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling’e yönelik tepkileri örnek göstermesine Rowling’den yanıt geldi.

Batılı ülkelerde Ukrayna'daki savaş sonrasında Rus müziğine ve edebiyatına yönelik boykotu eleştiren Putin, İngiliz yazar J.K. Rowling’in de cinsiyet haklarıyla ilgili sözlerinden dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını söyleyerek, "Eserleri tüm dünyada yayımlanan Rowling’i, sırf toplumsal cinsiyet hakları konusundaki hayranlarını memnun etmediği için yakın zamanda iptal ettiler" ifadelerini kullanmıştı.

'SİVİLLERİ KATLEDİP ELEŞTİRENLERİ HAPSE ATANLARIN İŞİ DEĞİL'

Bunun üzerine Rowling, sosyal medya hesabından "Kültürünü silmeye çalıştığı için Batı’yı eleştirmek, direndiği için suçlanan sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenlerin işi olmamalıdır" açıklamasında bulundu. Rowling, Ukrayna’daki çocuklara yardım etmek için kurduğu yardım kuruluşuna bağış yapacağını da söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN