Japonya'da ilginç kural: Birçok okulda 'atkuyruğu' yasak

Japonya'da ilginç kural: Birçok okulda 'atkuyruğu' yasak

Japonya’da bazı okullar, kız öğrencilerin saçlarını atkuyruğu yapmasını yasaklıyor. Bu okullarda çalışmış olan bir öğretmen, bunun nedenini "Erkeklerin kızlara bakmasından endişeleniyorlar" olarak açıklıyor.

Japonya'da eğitim kurumları, öğrencilerin çoraplarının uzunluğundan iç çamaşırlarının rengine, etek uzunluğundan saç rengine kadar pek çok konuda kurallar belirliyor. Buraku kosoku (kara kurallar) diye bilinen bu katı kuralların kökleri, Japonya'nın eğitim sisteminin oluşturulduğu 1870'lere kadar uzanıyor.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; kurallar, okullarda zorbalık ve şiddeti azaltmak için 1970 ve 1980'lerde daha da kısıtlayıcı hale geldi. Ülke genelinde kaç okulun atkuyruğunu yasakladığı bilinmiyor. Ancak 2020'de yapılan bir anket, Fukuoka prefektörlüğünde 10 okuldan birinin bu saç stilini yasakladığını göstermişti.

'ERKEKLER KIZLARA BAKMASIN DİYE YAPIYORLAR'

Geçmişte öğretmenlik yapan Motoki Sugiyama, ABD merkezli Vice haber sitesine konu hakkında konuştu.

Sugiyama, Shizuoka prefektörlüğünde atkuyruğunu yasaklayan 5 farklı okulda görev yaptığını söyledi:

“Erkeklerin kızlara bakmasından endişeleniyorlar. Bu kurallara hep tepki gösterdim. Ancak eleştiri eksikliği ve çok normalleştiği için, öğrencilerin bu kuralları kabul etmekten başka şansı yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN