Japonya'da Kovid-19 OHAL'i uzatılabilir

Japonya'da Kovid-19 OHAL'i uzatılabilir

Japonya Sağlık Bakanı Tomura Norihisa, 31 Mayıs'ta bitmesi planlanan koronavirüs OHAL'inin iki ya da üç hafta uzatılmasının planladığını açıkladı.

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilan edilen ve 31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan OHAL, iki ya da üç hafta uzatılabilir.

Sağlık Bakanı Tamura Norihisa, artış trendini koruyan vaka oranının sağlık sistemini olumsuz etkilediğini kaydederek, OHAL'in uzatılabileceğini söyledi. Tamura, "OHAL'in uzatılması önümüzde duruyor. Son kararımızı, uzman heyetin tavsiye içeren değerlendirmesi üzerine alacağız" dedi.

Kyodo ajansının haberine göre Tokyo ve Osaka dahil 9 eyalette 31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan uygulama 13 Haziran ya da 20 Haziran'a uzatılacak. Pazar günü Okinawa'da yürürlüğe giren OHAL ise planlandığı üzere 20 Haziran'da sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN