Johnson & Johnson da Japonya'dan kullanım onayı istedi

Johnson & Johnson da Japonya'dan kullanım onayı istedi

ABD merkezli ilaç şirketi Johnson & Johnson, koronavirüse karşı geliştirdiği aşının Japonya'da kullanımı için ülkeden onay istedi. Onay verilmesi halinde Japonya'da 4 farklı koronavirüs aşısı kullanımı olacak.

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşılar birçok ülkede uygulanıyor. Ülkeler aşılama sayılarına ve vaka oranlarına göre kısıtlama kararlarında değişiklik yapıyor. Dünya genelinde birçok uzman Kovid-19'la mücadelede aşının önemine vurgu yapıyor.

Japonya da aşılama çalışmalarına, geçtiğimiz 17 Şubat'ta Pfizer-BioNTech aşılarını kullanarak sağlık çalışanlarından başladı. Ülkede hükümet, geçtiğimiz cuma günü AstraZeneca ve Moderna aşılarına yeşil ışık yaktı.

JOHNSON&JOHNSON DA KULLANIM ONAYI İSTEDİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ilaç üreticisi Johnson&Johnson da geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanım onayı için Japonya Sağlık Bakanlığına başvuruda bulundu. Johnson&Johnson'ın Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan onay alması halinde, ülkede kullanımı yasal olarak mümkün olan aşıların sayısı 4'e yükselecek.

Şirketten yapılan açıklamada, iznin çıkması halinde aşı tedarikinin 2022'nin başlarında başlayabileceği belirtilirken, Japonya'da 20 ile 55 yaş arası ila 65 yaş ve üzeri 250 sağlıklı denek üzerinde yürütülen Faz 1 aşamasının, tek dozluk aşının güvenlik riski oluşturmadığını gösterdiği öğrenildi.

Japonya'da Covid-19 vakalarının toplam sayısı bugün itibariyle 722 bin 723'e yükselmiş, ölü sayısı da 12 bin 412'ye ulaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN