Kazakistan'da Nazarbayev'in izleri siliniyor: Yeğeni de görevden alındı

Kazakistan'da Nazarbayev'in izleri siliniyor: Yeğeni de görevden alındı

Kazakistan'da akaryakıt zammıyla başlayan protestoların ardından, ilk cumhurbaşkanı Nazarbeyev'in, ülkenin petrol ve doğal gaz şirketlerinde görev yapan damatları istifa etmişti. Bu kez de yeğeni Samat Abiş Ulusal Güvenlik Komitesindeki görevinden alındı.

Kazakistan'da gaz fiyatlarına yapılan zammın ardından başlayan protestolar, şiddet olaylarına dönmüştü. Sokaklarda silah dağıtıldığına dair görüntüler basına yansırken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yaşananları terör saldırısı ve dış müdahale olarak nitelendirerek Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne üye ülkelerden asker istemişti.

Kazakistan’da kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in damatları olarak bilinen Kayrat Şaripbayev ile Dimaş Dosanov, 14 Ocak itibarıyla ulusal doğal gaz ve petrol şirketlerindeki başkanlık görevlerinden istifa etmişti.

Bu defa Nazarbayev’in yeğeni Samat Abiş’in Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Birinci Yardımcılığı görevinden alındığı bildirildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in kararıyla Abiş’in ülkenin Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Birinci Yardımcılığı görevinden alındığı belirtildi.

Daha önce eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov ve yardımcılarının vatana ihanet suçu işledikleri şüphesiyle gözaltına alındıkları ancak Abiş’in görevine devam ettiği ifade edilmişti.

Nursultan Nazarbayev’in damadı Timur Kulibayev’in da Ulusal Girişimciler Odası Atameken’in Başkanlığı görevinden istifa ettiği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN