Nazarbayev'in Güvenlik Konseyi'ndeki ömür boyu başkanlığını fesheden tasarı onaylandı

Nazarbayev'in Güvenlik Konseyi'ndeki ömür boyu başkanlığını fesheden tasarı onaylandı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Güvenlik Konseyi'ndeki ömür boyu başkanlığının iptaline yönelik tasarı onaylandı.

Kazakistan Parlamentosu’nun alt meclisinden bir milletvekili, ülkenin ilk cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Güvenlik Konseyi ve Halk Meclisi’ndeki ömür boyu başkanlığını fesheden tasarının onaylandığını bildirdi.

Milletvekili Snezhanna Imasheva, “Bu yasa tasarısının milletvekilleri tarafından meclise sunulduğunu” söyleyerek bununla ilgili tartışacak olağanüstü bir durum olmadığını belirtti.

Kazakistan’ın ilk cumhurbaşkanı olan Nursultan Nazarbayev 28 yıl görev yaptı. 2019’da istifa eden Nazarbayev yerini Kasım Cömert Tokayev’e bırakmıştı. Ancak, Kazakistan Anayasa Konseyi üyeliğine ve Nur Otan partisi liderliğine devam etmişti. 1995’ten beri başında bulunduğu Kazakistan Halk Meclisi’ndeki yetkilerini Nisan 2021’de Tokayev’e devretmişti.

Geçtiğimiz gün ulusa sesleniş konuşması yapan Nazarbayev, Tokayev’in yakında genel başkanlığa seçileceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN