'Rus güçleri gidecek' diyen Tokayev'e Moskova'dan yanıt: Kazakistan'dan çıkmıyoruz

'Rus güçleri gidecek' diyen Tokayev'e Moskova'dan yanıt: Kazakistan'dan çıkmıyoruz

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in 'KGAÖ Barış Gücü en fazla 10 güne Kazakistan'dan çıkacak' açıklamasının hemen ardından Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Kazakistan'daki durum tamamen istikrara kavuşana dek barış güçlerinin ülkeden çekilmeyeceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması (KGAÖ) Örgütü barış güçlerinin Kazakistan'daki görevlerinin, ülkedeki durumun tamamıyla istikrara kavuşmasının ardından sona erdireceğini bildirdi. Şoygu'nun açıklaması, Kazakistan lideri Tokayev'in, barış güçlerinin iki gün sonra ülkesinden ayrılmaya başlayacağını ve 10 güne kadar tamamen çekileceğini duyurmasının hemen ardından geldi.

Şoygu, bir askeri personel toplantısındaki konuşmasında, "KGAÖ, Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki durum tamamen istikrara kavuşana dek görevlerini yerine getirmeyi sürdürecek, tabii ki bunun kararını Kazakistan Cumhuriyeti liderliği verecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN