Tokayev takvimi açıkladı: Rus güçleri Kazakistan'dan çekiliyor

Tokayev takvimi açıkladı: Rus güçleri Kazakistan'dan çekiliyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev "KGAÖ Barış Gücü iki gün sonra aşamalı şekilde Kazakistan'dan çıkmaya başlayacak, çekilme süreci en fazla 10 gün olacak" açıklamasında bulundu.

Akaryakıt zamları üzerine halkın başlattığı protestoların şiddetli sahnelere neden olduğu fakat hafta sonu durumun kontrol altına alındığı Kazakistan'da, Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev önemli bir açıklama yaptı.

Tokayev, kendi talebi üzerine Rusya'dan yollanan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) barış güçlerinin görevlerinin sona erdiğini, 2 gün içinde aşamalı olarak ülkeden çıkmaya başlayacağını ve çekilme sürecinin en fazla 10 gün olacağını bildirdi.

'KONTROLÜ TAMAMEN KAYBEDEBİLİRDİK'

KGAÖ'den kendisinin barış gücü talep ettiğini tekrarlayan Tokayev, vekillere yaptığı açıklamada, "Kazakistan'a saldırı planının birçok farklı tarafı vardı... Uluslararası terörizm kapsamında silahlı bir saldırı olduğu için Kazakistan hukuka uygun bir biçimde KGAÖ'deki partnerlerine barış gücü talebiyle başvurdu... Almatı'da kontrolü tamamen kaybedebilirdik" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN