'Kölelik kalksın mı?' referandumunda şaşırtan sonuç

'Kölelik kalksın mı?' referandumunda şaşırtan sonuç

ABD'deki ara seçimlerde Tennessee eyaletindeki halk, "Kölelik kalksın mı?" sorusu için de oy kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, yüzde 79.54 "Evet" oyuyla kölelik eyaletten tamamen kaldırıldı. Halkın yüzde 20,46'sının '"Hayır, kölelik kalkmasın" demesi dikkat çekti.

ABD'nin Tennessee eyaletinde dün (8 Kasım 2022 Salı günü) düzenlenen seçimlerde kölelik tamamen kaldırıldı.

Ara seçimde 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun da 35 üyesi için oy verildi.

Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da çoğunluğun hangi partide olacağı başkan için de belirleyici bir öneme sahip.

Seçim sonucu, başkanlık seçimine kadar geçecek iki yılı da şekillendirecek.

amerika-secim-sonuclari-2022

KÖLELİK TAMAMEN KALDIRILDI

Seçimlerde, bazı eyaletlerdeki kanun değişiklikleri de oylandı.

Bu eyaletlerden biri de Tennessee. Seçim sonucuyla beraber eyalette kölelik tamamen kaldırıldı.

Tennessee yasalarında kölelik, cezalandırma yöntemi olarak kullanılması haricinde yasaktı.

KÖLELİĞİ 'CEZALANDIRMAK' İÇİN KULLANIYORLARDI

Yasada şu yazıyordu: "Bu eyalette kölelik ve gönülsüz kulluk, usulüne uygun olarak suçtan hüküm giymiş bir kişinin cezalandırılması dışında sonsuza kadar yasaklanmıştır."

Yani, köleliğin uygulanabileceği bir durum yasalarda koruma altına alınmış.

Ara seçimlerdeyse bu kaldırıldı. Seçmenin yaklaşık yüzde 80'i köleliğin tamamen kaldırılması yönünde oy kullanırken yüzde 20'lik kısım bunun tersi yönünde oy kullandı.

Seçim sonucuyla birlikte bu 'istisnai durum' kaldırılarak eyalette kölelik tamamen yasaklandı.

amerika-sokaklari-insanlari

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN