Kolombiya lideri Petro’dan ‘ateşkes vetosuna’ ilişkin sert açıklama: En güçlüler ve barbarlık galip gelecek

Kolombiya lideri Petro’dan ‘ateşkes vetosuna’ ilişkin sert açıklama: En güçlüler ve barbarlık galip gelecek

İsrail güçlerinin binlerce masum sivili katlettiği saldırılar tüm şiddetiyle devam ederken, Kolombiya lideri Gustavo Petro, abluka altındaki Gazze'de insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısının veto edilmesini kınayarak “En güçlüler ve barbarlık galip gelecek” ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e karşı yıkıcı saldırıları sürerken, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bölgede acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısının ABD tarafından veto edilmesini kınadı.

‘ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENİRSE…’

Sosyal medya hesabı X'ten isim vermeden ABD'yi eleştiren Petro, "Uluslararası hukuk çiğnenirse ve soykırıma izin verilirse, her ülke fiili sınır sorunlarını bu şekilde çözme hakkını kendinde bulacaktır. En güçlüler ve barbarlık galip gelecek" ifadelerini kullandı.

Petro, uluslararası hukukun güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, çatışmalara çözüm bulunması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN