Malezya: BMGK'nin Gazze kararı hayal kırıklığına uğrattı

Malezya: BMGK'nin Gazze kararı hayal kırıklığına uğrattı

İsrail’in aylardır kana buladığı Gazze’deki durumu görüşen BMGK'nin kararına ilişkin konuşan Malezyalı bakan Muhammed Hasan, ateşkes kararının çıkmamasından dolayı ülkesinin hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) veto edilen ABD'nin önerdiği karar tasarısına ilişkin gazetecilere konuşan Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, "ABD tarafından önerilen karar tasarısını Rusya ve Çin kabul etmedi çünkü bütüne değinmeyen bazı hususlar vardı. ABD, bu fırsatı Hamas'a terörist demek için kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

Malezya'nın Hamas'ın "terörist" olarak nitelendirilmesini kabul etmediğine ve kararda Filistinlilerin memleketlerine dönmelerine izin verilmesinden bahsedilmediğine dikkati çeken Hasan, bunun yerine Hamas'ın elindeki esirlerin İsrail'e iadesinin gerektiğinden söz edildiğini anlattı.

‘ACİL TOPLANTI DÜZENLENECEK’

Hasan, BMGK'nin konuyla ilgili uzlaşmaya varmak üzere acil toplantı düzenleyeceğini belirterek, BMGK'nin Gazze'de bir kez daha ateşkes kararı alamamasından dolayı ülkesinin hayal kırıklığına uğradığını vurguladı.

BM Güvenlik Konseyinde ABD'nin Gazze'de ateşkesi rehinelerin bırakılmasıyla ilişkilendirip diplomasiyi destekleme çağrısıyla yetinen karar tasarısı, Rusya ve Çin tarafından veto edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN