Malezya'dan Filistin'i tanıyacaklarını duyuran Avrupa ülkelerine tebrik

Malezya'dan Filistin'i tanıyacaklarını duyuran Avrupa ülkelerine tebrik

İsrail katliamının sürdüğü Filistin’in tanıma kararı alan İspanya, Norveç ve İrlanda'ya ilişkin konuşan Malezya lideri İbrahim, bu ülkeleri "insanlık ve adaletten yana" davrandıkları için tebrik etti.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Filistin'i tanıyacaklarına dair açıklama yapan İspanya, Norveç ve İrlanda'yı "insanlık ve adaletten yana" aldıkları tavırdan ötürü tebrik etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Malezya lideri, İspanya, Norveç ve İrlanda liderlerinin aldığı kararı, "Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkı, egemenliği ve onurunun tanınması" adına atılmış bir adım olarak niteledi.

‘TARİHİN DOĞRU TARAFINDA YER ALDILAR’

Bu ülkelerin Filistin'i tanıma kararının, Ortadoğu'da adil bir barışa daha da yaklaştırdığını belirten Enver, "İrlanda, Norveç ve İspanya hükümetlerini tarihin, insanlığın ve adaletin doğru tarafında yer aldıkları için tebrik ediyorum" görüşünü paylaştı.

Enver, Filistin'i tanımayan diğer ülkelere de çağrıda bulunarak, "Bunu yapmayan diğer tüm hükümetler şunu bilsin, dünya Filistin davasına uyanıyor ve adalet arayışları inkar edilmeyecek. Tarihin akışını düzeltmek için bize katılın" ifadelerini kullandı.

İspanya, Norveç ve İrlanda, önceki gün yaptıkları açıklamada Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıyacaklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN