Gazze’de can kaybı 35 bin 800'e yükseldi

Gazze’de can kaybı 35 bin 800'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 800’e, yaralananların sayısı ise 80 bin 11’e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 230 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 9 katliam gerçekleştirdiği, saldırılarda 91 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 21 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana toplam can kaybının 35 bin 800’e, yaralananların sayısının 80 bin 11’e yükseldiği aktarıldı.

Ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cansız bedenlerin bulunduğu, ambulansların ve sivil savunma görevlilerinin İsrail’in engeli nedeniyle cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN