Ürdünlü bakan Safedi’den BMGK’ye: İsrail'in cezasız kalmasına son vermeli

Ürdünlü bakan Safedi’den BMGK’ye: İsrail'in cezasız kalmasına son vermeli

Filistin’de 35 binden fazla masum sivili katleden İsrail’e dünyanın dört bir yanından tepkiler devam ederken, Ürdünlü bakan Safedi, BMGK’ye hitaben İsrail'in cezasız kalmasına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail hakkında aldığı yeni tedbir kararları sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) "İsrail'in cezasız kalmasına ve Gazze Şeridi'ndeki savaşa ilişkin uluslararası hukukun uygulanmasındaki çifte standarda" son verilmesi çağrısında bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanı, "UAD bir kez daha İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya çıkardı. İsrail hükümeti bir kez daha uluslararası hukuku hiçe sayarak hareket ediyor ve mahkemenin emirlerine uymayı reddediyor" ifadelerini kullandı.

BMGK'ya seslenen Safedi, şunları kaydetti:

"BMGK sorumluluğunu üstlenmeli, İsrail'in cezasız kalmasına son vermeli ve uluslararası hukukun uygulanmasındaki çifte standardı durdurmalı."

İSRAİL İZİN VERMEYE ‘MECBUR’

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Birleşmiş Milletlerin (BM) başlıca yargı organı UAD'nin kararları tüm uyuşmazlığın tarafı olan ülkeler için bağlayıcı nitelikte olup, UAD kararlarının uygulanması da BMGK'nin güvencesi altında bulunuyor.

UAD, yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN