Komedyen Dave Chappelle'den Gazze tepkisi: Soykırımla karşı karşıya

Komedyen Dave Chappelle'den Gazze tepkisi: Soykırımla karşı karşıya

İsrail'in 7 Ekim'den beri sürdürdüğü Gazze saldırılarına tepkiler sürüyor. ABD'li komedyen Chappelle, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bir gösterisinde, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 'soykırım' yaşandığını söyledi.

ABD'li komedyen Dave Chappelle, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) gösterisinde, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırısı altında olan Gazze’de 'soykırım' yaşandığını söyledi. Chappelle, Yahudilerin İsrail tarafından korunmaya ihtiyaçlarının olduğunu hissetmemeleri için ABD'lilere Yahudi düşmanlığı ile mücadele çağrısı da yaptı.

AP'nin aktardığına göre, Chappelle, arkadaşlarının kendisine savaştan ya bahsetmesini ya da bahsetmemesini söylediğini anlattı. Bu esnada izleyiciler arasından bir kadın, "Özgür Filistin" diye bağırdı. Diğer izleyiciler de bu çağrıya desteklerini dile getirdi.

BİDEN'DAN BAHSEDERKEN SALONDAN YUHALAMA SESLERİ YÜKSELDİ

Gazze Şeridi'nin bir 'soykırım' ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Dave Chappelle, artan anti-Semitizm karşısında ABD'deki Yahudileri daha güvende hissettirmenin 'nihai koruyucuları' olarak İsrail'e ihtiyaçlarının olmadığını fark etmelerini sağlayacağını söyledi.

Yaklaşan ABD seçimlerine de değinen Dave Chappelle, İsrail'e destek sözü veren ABD Başkanı Joe Biden'dan bahsederken salondan yuhalama sesleri yükseldi.

50 yaşındaki Chappelle, 2019'da Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü'nü kazanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN