İsrail ordusu Cibaliya'da 180 Filistinliyi alıkoydu

İsrail ordusu Cibaliya'da 180 Filistinliyi alıkoydu

İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir okula baskın düzenleyerek 180 Filistinliyi alıkoydu. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun özellikle barınma merkezlerini hedef aldığını söyledi.

Filistin'deki Esirler Medya Ofisi, İsrail'in iki haftadır saldırılarını artırdığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu kampta yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı El-Harsani Okulu'ndan yaklaşık 180 kişinin İsrail askerlerince alıkonduğu belirtildi. Filistinlilerin, ne zaman alıkonulduğuna ya da durumlarına ilişkin bilgi verilmedi.

BARINMA MERKEZLERİNİ HEDEF ALIYOR

Görgü tanıkları ise İsrail ordusunun, Cibaliya'nın farklı bölgelerinde barınma merkezlerini hedef aldığını ve onlarca Filistinliyi alıkoyduğunu dile getirdi.

İsrail ordusu, 12 Mayıs'ta, hala yüzbinlerce Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya ve çevre bölgelere yoğun hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak yeni bir kara saldırısı başlatmış, birçok bölge ve mahallenin boşaltılmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN