Mısırlı şirket İsrail'in zulmünü fırsata çevirdi! Gazze'den ayrılmak kişi başı 5 bin dolar

İsrail'in katliamından kaçmak isteyen Filistinliler için adeta bir kabus dönemi başladı. Mısır merkezli Hala seyahat acentesi, yetişkinlerden 5 bin, çocuklardan ise 2 bin 500 dolar talep ederek, savaş koşullarını fırsata çevirdi. SkyNews'ün iddialarına göre, 7 Ekim olaylarından bu yana Hala'nın talep ettiği ücretler tam 14 katına çıktı.

SELMAN CÖMERT

Mısır merkezli bir seyahat acentesi olan Hala şirketinin, İsrail işgali altındaki Gazze'den ayrılmak isteyen yetişkin Filistinliler için 5 bin, çocuklar için 2 bin 500 dolar talep ettiği ortaya çıktı. SkyNews'in iddialarına göre savaştan önce şirket, kişi başı 350 dolar karşılığında seyahat hizmeti veriyordu.

Ancak savaş başladığından bu yana Hala, fiyatlarını yetişkin başına 5 bin dolara yükseltti. SkyNews bu fiyatın, aralarında bir Hala çalışanının da bulunduğu düzinelerce kaynaktan aldığı bilgiler ve internette yayınlanan fiyat listeleriyle doğruladığını açıkladı.

Haberde, Refah sınır kapısındaki çadırlarda yaşayan ve beş çocuğu olan anne Amani'nin şu ifadeleri yer alıyor:

"Sürekli bombalama ve terör var. Çocuklarım çok korkuyor… Yavaş yavaş ölüyoruz ve kimse umursamıyor, kimse bizim için bir şey hissetmiyor. Çocuklarımızın hayatı yok. Hijyen yok, yiyecek yok. Her şey çok zor."

Sınırın öte yanında, Mısır'da, eşi Mahmut'un Refah sınır kapısından Gazze'den çıkmalarına izin verilmesini sağlamaya çalıştığını belirten Amani, Gazze Şeridi'nden ayrılabilmeleri için eşinin para bulmaya çalıştığını belirtti.

Savaştan önce Filistinliler Mısır'a girebilmek için haftalarca ya da aylarca beklemek zorunda kalıyordu. Ancak birkaç şirketten birine birkaç yüz dolar ödeyerek yolculuklarını birkaç gün içinde güvence altına alabiliyorlardı.

Savaşın başlamasından bu yana normal sınır ötesi seyahatler askıya alındı. Tıbbi tahliye dışında, çifte vatandaşlığı olmayan Filistinlilerin Gazze'den ayrılmasının tek yolu artık bu sistem. Ayrıca, eskiden Gazze'den çıkışları sağlayan birkaç şirket varken, şimdi sadece bir tane var: Mısır firması Hala.

Eski bir seyahat acentesi, Hala'nın fiyat artışları yüzünden sektörü bıraktığını, "Bu fiyatların ve gaspın suçuna ortak olmayı reddediyorum" ifadeleriyle ilan etmişti.

"HALA" GÜNDE 1 MİLYON DOLAR KAZANIYOR OLABİLİR

Mısır resmi olarak sadece yabancı uyrukluların ve yaralıların tahliyesine izin veriyor. Ancak son haftalarda Gazze'den çıkış izni alanların yüzde 56'sı bunu Hala üzerinden gerçekleştirdi. Habere göre, 27 Şubat'ta 40 tıbbi tahliye ve 123 yabancı uyrukluya karşılık 246 kişi Hala ile seyahat etmek üzere kayıt yaptırdı.

Hala'nın o günkü seyahat listesinde, altısı Mısır vatandaşı olmak üzere 48 çocuk ve 198 yetişkin yer alıyordu. Hala'nın fiyatları hesaba katıldığında, bu şirketin sadece bir günde 1 milyon 83 bin dolar kazanmış olması muhtemel.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN