Myanmar'da darbe karşıtlarından 'bozulmuş araba' kampanyası

Myanmar'da darbe karşıtlarından 'bozulmuş araba' kampanyası

Myanmar'da şehirlere konuşlandırılan askeri araçların protestoları engellemesi önlemek için "bozulmuş araba" kampanyası düzenleniyor. Kampanyaya göre, araç sahipleri arabaları bozulmuş gibi yapıp, sokak, cadde ve köprülere park ediyor.

EDA NARİN | KARAR.COM

Myanmar'daki seçimlerde hile olduğu iddiası sonrası ordu yönetime el koymuştu. Darbe sonrası ise protestolar başlamıştı. Darbeciler ise darbe karşıtlarının protestolarını engellemek için askeri araçları şehirlere indirmişti.

Bunun üzerine darbe karşıtları ise askeri araçların protestoyu kırmasını engellemek için araçları bozulmuş gibi yaparak caddelere, sokaklara ve köprülere park etti.

İnternete erişim engelinin kaldırılmasının ardından "bozulmuş araba" kampanyası adıyla başlatılarn çağrılar sosyal medyada hızla yayıldı. Çağrılar üzerine kısa süre sonra, kaportalarını kaldırarak durmuş araçların sokakları tıkadığı görüntüler gelmeye başladı.

"Bozulmuş araba" kampanyası, darbe karşıtlarının Yangon'da ve başka yerlerde ordunun devrilmesi ve seçilmiş lider Aung San Suu Kyi'nin tutuklanmasına karşı büyük bir muhalefet gösterisi hedefledikleri anda ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN