Myanmar ordusundan garip açıklama: Bu darbe değil

Myanmar ordusundan garip açıklama: Bu darbe değil

Myanmar'da yönetime el koyan ordu yetkilileri bunun bir darbe olmadığını söyledi. Tuğgeneral Zaw Min Tun hükümeti ele geçirmekten başka çareleri olmadığını kaydetti.

Myanmar'da hükümeti deviren ordudan akıllara durgunluk veren bir açıklama geldi.

Myanmar'da ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan protestolar devam ederken, askeri yetkililer basın toplantısı düzenledi. Myanmar ordu sözcüsü Tuğgeneral Zaw Min Tun yaptığı açıklamada, Myanmar ordusunun iktidarı ele geçirmekten başka şansı olmadığını ifade ederek bunun bir darbe olmadığını söyledi. Referandumla kabul edilen 2008 anayasasına bağlı kalacaklarını ifade eden Zaw Min Tun, "Hedefimiz bir seçim düzenlemek ve yönetimi kazanan partiye devretmek" dedi. Zaw Min Tun, sivil hükümet liderlerinin tutuklanmasının haklı gerekçelerini olduğunu belirterek, eski lider Aung San Suu Kyi'nin tutukluluğunun anayasa kapsamında değerlendirileceğini kaydetti.

Yangon'daki darbe karşıtı protestolar sırasında göstericilerin polise şiddet uyguladığını belirten Zaw Min Tun, gösteriler sırasında yaralanan bir polisin hayatını kaybettiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu, Aung San Suu Kyi'nin lideri olduğu NLD’nin Kasım 2020'de düzenlenen genel seçimlerde hile yaptığı gerekçesiyle 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu. Darbenin ardından Myanmar'da 1 yıl süreyle olağanüstü hal ilan edilmişti. Yasaklara rağmen halk darbeye karşı tepki göstermek için protestolarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN