NATO'dan 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması: Türkiye'nin itiraz etmesinin bir anlamı yok

NATO'dan 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması: Türkiye'nin itiraz etmesinin bir anlamı yok

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana, "Rusya'nın İsveç ve Finlandiya'ya saldıracağına dair emare görmüyoruz" diye konuştu. Geona "Türkiye'nin itirazlarına rağmen NATO'ya katılacaklarına eminim" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zona hastalığına yakalandığı gerekçesiyle bugünkü programlarını iptal ederken Kopenhag Demokrasi Zirvesi'ne katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Reuters'e göre, Mircea Geoana bugün Kopenhag Demokrasi Zirvesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'dan İsveç ve Finlandiya'ya yönelik askeri tehdit olmadığını söyledi. Geoana, her iki ülkenin de Türkiye'nin endişelerine rağmen NATO'ya katılacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi. NATO'ya bir ülkenin katılması için tüm birlik üyelerinin onayı gerekiyor.

na.jpgNATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana

NATO Genel Sekreter Yardımcısı, "Müttefiklerin endişeleri var. Türkiye'nin de teröristler söz konusu olduğunda meşru bazı endişeleri var. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın saflarımıza katılacağından eminiz" dedi.

İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyesi olana dek sağlanan güvenlik garantileriyle ilgili soruya ise "Rusya'dan bu ülkeler için gerçek bir risk görmediği" yanıtı veren Geoana, "Rusya'dan bu iki aday ülkeye askeri anlamda saldırma niyetine sahip olduğuna dair işaretler görmüyoruz" dedi.

Finlandiya hükümetinden dün yapılan açıklamada, olası askeri tehditlere karşı Rusya ile doğu sınırında bariyerler inşa edileceği duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN