Hindistan ve Nepal’de mevsim normallerini aşan yağışlar, son iki günde büyük bir felakete yol açtı. Bölge basınında yer alan bilgilere göre, yaşanan şiddetli yağmur, yıldırım ve fırtına olayları yüzünden en az 108 kişi yaşamını yitirdi.
BİHAR VE UTTAR PRADEŞ’TE CAN KAYIPLARI ARTIYOR
Hindistan’ın doğusundaki Bihar eyaletinde etkili olan yoğun sağanak nedeniyle 82 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş’te ise yıldırım düşmesi ve fırtına sonucu 18 kişi yaşamını yitirdi. Afet sonrası bölgelerde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
NEPAL DE AFETTEN ETKİLENDİ
Komşu ülke Nepal de şiddetli yağışların etkisi altında kaldı. Ülkede yıldırım ve sel nedeniyle 8 kişinin öldüğü bildirildi. Nepal Meteoroloji Dairesi, birçok bölgede yağışların etkisini sürdüreceğini açıkladı.
METEOROLOJİ YENİ YAĞIŞLARA KARŞI UYARIYOR
Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD) ve Nepal Meteoroloji Dairesi, ilerleyen günlerde daha fazla sağanak beklendiğini duyurarak halka dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Yetkililer, özellikle düşük rakımlı ve kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve yıldırım tehlikesine karşı önlem almalarını istedi.
